NEJ TAK TIL SVINEFABRIK I MANNERUP

Kommentarer

#1

Ejendomsmægler Anne Klee fra Land og Bolig/Ringsted oplyser, at det er helt uforståeligt, at Lejre Kommune tillader både plasttunneler og en svinefabrik, så tæt på en så hyggeligt og idyllisk landsby. Det bliver en katastrofe for landsbyen, og man vil ikke kunne sælge sin ejendom med sådan nogle belastende vilkår.
Vi ønsker positiv udvikling i vores lille landsby, og ikke negativ afvikling.

Holger Wiuff (Mannerup, 2019-01-13)

#4

Ønsker ikke svinefabrik lige op af Mannerup landsby

Claus Pedersen (Mannerup , 2019-01-13)

#5

Verden har ikke brug for flere Svinefabrikker.

Anna Miller (Holte, 2019-01-13)

#7

Jeg er nabo og vil helst være svineprojektet foruden!!!

Susanne Nøhr Wiuff (Mannerup, 2019-01-13)

#8

Jeg skriver under, fordi den industrielle svineproduktion er årsag til vidtspændende konsekvenser og problematikker for både dyr, miljø og mennesker!

Emilie Nøhr Wiuff (Mannerup, 2019-01-13)

#9

Fordi belastningen af en svinefabrik har stor gene for lokalbefolkningen og økonomisk kun gavner ganske få mennesker.
Beboere i Mannerup må til gengæld se deres huse falde i værdi og fornøjelsen ved at bo i Mannerup bliver generet af tung trafik, lugtgener og jeppes altid hensynsløse adfærd.
Det er mig til stor undren at sagsbehandlingen i Lejre kommune i så ringe omfang kan komme indbyggerne til gode. Specielt set i lyset af jeppes dårlige trend med at overholde de hensyntagende påbud kommunen tidligere har givet.

Majbritt Westh (Lejre, 2019-01-13)

#10

Jeg ikke ønsker mere trafik på Mannerupvej, hvor det i forvejen er meget svært for 2 alm biler at passere hinanden. Hvordan vil det så være for 2 lastbiler ? eller en lastbil og en traktor?
Lad svinestalden opføre på Borupgården - så er der udkørsel direkte til Hovedvejen......

Liz Hallerup (Lejre, 2019-01-13)

#14

Er helt enig i, at vi ikke ønsker ikke en svinefabrik, der betyder farlig tung trafik på de smalle veje og lugt af svin og gylle.

Geert Aagaard Andersen (Lejre, 2019-01-13)

#15

Jeg elsker kød, men jeg kan ikke lide svinekød bortset fra leverpostej, og bacon i Danmark er også for dårligt!!!

Emil Hornboell (Mørkøv, 2019-01-14)

#16

For at undgå lugt gener og tung trafik

Pia Køltoft (Osted, 2019-01-14)

#21

den slags industri hører ikke til inde i en landsby

Kirsten Abitz (Lejre, 2019-01-14)

#23

Det forekommer ikke som en gennemtænkt placering og løsning for svineproduktion. Dette gælder både adgangsforhold, området, samt de lemplige restriktioner som svineproduktionen underlægges af kommunen.

Henrik Leksø (Lejre, 2019-01-14)

#25

Jeg boer tæt på den fremtidige svinefarm og vil især blive generet af de helt lokale konsekvenser: lugt, støj og trafik.

Anne Kathrine Leksø (Mannerup, 2019-01-14)

#29

Jeg Støtter et nej tak til svinefabrik i Mannerup

Morten Junge (4320 Lejre, 2019-01-14)

#30

Slip grisene løs i deres naturlige omgivelser og ikke fabrikker / industri produktion.

Ivan Mott (Øm, 2019-01-14)

#35

Jeg synes ikke den er optimal til denne placering. Og i øvrigt ivrig modstander af industri svinefarme. Tak.

Gunnar Gunnarsson (Lejre, 2019-01-14)

#36

Fordi jeg ikke ønsker en svinestald i Mannerup.

Bor selv på mannerupvej 48, og frygter konsekvenser af stalden.

Linda Ib (Lejre, 2019-01-14)

#38

Mannerup er en fin, økologisk lokalitet, hvor mange af egnens beboere kæmper for at bibeholde og udvide det økologiske areal.

Vibeke Hestekær (Ringe, 2019-01-14)

#40

Et sådan landbrug harmonerer ikke med kommunens bæredygtige profil!

Bettina Dybbro (Hvalsø, 2019-01-14)

#43

Pga. Øget trafik på lille vej igennem lille by, samt lugtgener og rotter.

Heidi Kirkebye Andersen (4320 lejre , 2019-01-14)

#45

Jeg skriver under fordi jeg ikke mener flere svin er en bæredygtig fremtid eller produktion.
Desuden er der allerede alt for mange små landsbysamfund som lider under gener fra svineproduktion samt faldende ejendomspriser.

Helene Hansen (Holbæk, 2019-01-14)

#53

"Bursvin" bør forbydes. Det er ikke rimeligt at bygge flere svinefabrikker, og slet ikke i en kommune som hævder at være økologisk og vil være bæredygtig. Vi har i forvejen stor plastikforurening i jordbærmarkerne.

Anne Margaret Pinion (Osted, 2019-01-14)

#55

Jeg skriver under fordi, det på ingen mådr giver mening at placere en så, på alle måder forurenende svinefarm, så tæt på Mannerup.

Jesper Flindt (3650 Ølstykke, 2019-01-14)

#56

jeg har familie, hvis hus ligger lige op ad de planlagte stalde.

Signe Bertelsen (2100, 2019-01-14)

#57

Det er grotesk, at svinefabrikker kan gå under betegnelsen "landbrug" og dermed nyde den beskyttelse ikke at være industri. Svinefabrikker ødelægger tilværelsen for nærboende, om det er enkeltstående naboejendomme eller en hel landsby.

Peter Jacobsen (Holbæk, 2019-01-14)

#58

Jeg er beboer i mannerup og vi har i forvejen diverse problematikker med Jeppe. Alle hans medarbejdere køre så ufattelig stærkt igennem byen selvom der er dårlig udsyn igennem svinget hvor vi bor og vi har 2 piger på 11 der cykler/ går til og fra skole, og ikke nok med at de køre stærkt, så kommer der 2-6 gange om dagen, mellem 10 og 30 biler ad gangen, hvor bilerne også er helt fyldt op med arbejdere dvs at bilerne har en noget længere bremselængde når de så også køre stærkt! Der er ingen tvivl om at Jeppe ikke vil overholde de regler der forefindes ved sådan en produktion, da han i forvejen ikke overholder reglerne ved hans jordbær tunneler, han er simpelthen ligeglad og kommunen, som er gjort bevidst om dette flere gange, lader ham køre sit eget løb og lytter desværre ikke til borgerne der gør dem opmærksom på dette. Og ikke nok med alle bilerne der pga Jeppes jordbær, køre igennem mannerup så køre der også mange traktorer og lastbiler med hænger på, ned til Jeppes jordbær. Disse traktorer køre også ualmindeligt stærkt og disse, og lastbilerne kører, for at kunne komme igennem svinget hvor vi bor, ind i vores have og har gange mange ødelagt den granitkant som vi har sat, netop for at passe på vores forhave, men de kører bare indover så stenene vælter! Der er heller ingen tvivl om at skulle der komme sådan en svineproduktion med alt der kan genere, vil gøre at lejere i, og omkring mannerup vil fraflytte og husene vil i fremtiden være næsten umulige at sælge, ikke kun pga svineproduktionen, alle de lugt gener, den tunge trafik, men også pga alle de problematikker der er med Jeppe. Han er desværre en uempatisk og egoistisk erhvervsdrivende mand der ej lytter til beboerne og til de frustrationer vi har omkring hans medarbejdere og arbejdsgang. Han vil ej samarbejde. Han er sikkert en fantastisk gevinst for kommunen via de penge han skraber sammen til dem, men Danmark er et demokratisk land og dette er jeg bange for bliver glemt pga pengene kommunekassen vil få, så de desværre ej lytter til os beboere. Vi har alle fordomme og ofte er der ej hold i disse fordomme, men for mig i hvert fald, idet jeg kun kan tale for mig selv, skaber alle disse østeuropæiske arbejdere utryghed. Udover at de køre som vinden blæser med flere i bilen, end hvad tilladt er, så måtte jeg en aften og efterfølgende dagen efter, en morgen, skræmme 2 eller 3 arbejdere i selv samme bil, væk fra vores grund idet de var lidt for interesseret i den gravemaskine vi havde holdende i vores baghave. Jeppe blev kontaktet og siden er de heldigvis ikke set, men dvs at disse fordomme vi har desværre nogen gange holder stik, og Jeppe har i forvejen ingen mulighed for at kende alle disse arbejdere inden han hiver dem til Danmark.
Jeg skriver hermed under på og stoler på at kommunen lytter til deres beboere i, og omkring mannerup og ikke kun ser muligheden for endnu en indtægt.

Janni Sørensen (Lejre, 2019-01-15)

#59

Vi har i forvejen alt for mange svin i Danmark. De forurener vores jord,luft og vand også i andre lande.Det må stoppes.

Keld Hansen (Holbæk, 2019-01-15)

#60

Danmark har ligesom resten af verden i FN forpligtelse til at søge verdensmålene opfyldt. Det kan kun ske ved, at hver enkelt borger, hver enkelt virksomhed, hver eneste kommune og alle lande gennemfører væsentlige (voldsomme?) forandringer lige nu. Svinefabrikker bør høre fortiden til ikke blot i Mannerup, men også andre steder i kommunen, i Danmark - og for den sags skyld i Ukraine (hvor vi dog ikke har stor indflydelse. Etablering af nye svinefabrikker er ikke alene skadeligt for borgerne og miljøet i Lejre Kommune, men i det hele taget uetisk for enhver verdensborger

Jørn Michael Jepsen (Sdr. Bjert, 2019-01-15)

#73

Mannerup skal ikke ødelægges af stank og endnu flere biler.

Pia Engelbo (Lejre, 2019-01-15)

#81

Jeg er veganer og ser slet ingen svinefabrikker NOGEN steder!
Hvordan ville verden se på det, hvis det var mennesker der var spærret inde og slagtet under sådanne forhold? Meget anderledes.. Men svinene burde bestemt ikke have færre rettigheder end os.

Vibe Bifrost (Roskilde, 2019-01-15)

#86

Jeg skriver under fordi der ikke skal være en svinefarm i Mannerup.

Marlene Mather (Osted, 2019-01-15)

#87

Er helt enige med jeres begrundelser. Vi er også omfattet af nabohøringen

Lene Rasmussen (Kirkebjerg, 2019-01-15)

#89

Vi bor så vi får lugtgener når vinden er i øst

Michael Olsen (Kirkebjerg, 2019-01-15)

#92

Der burde slet ikke være svinefarme nogen steder. Støtter kun økologiske frilandsgrise

Rikke Nielsen (Sakskøbing, 2019-01-15)

#94

Konventionelt svinebrug bør udfases.

Peter Andersen (København, 2019-01-15)

#96

Jeg er imod store svinefarme hvor dyrene ikke bliver behandlet ordentligt

Dorte Klein Hansen (Viby Sjælland , 2019-01-16)

#97

Jeg kommer meget ofte i Manderup og har flere gange overvejet at købe hus i området. Det er desværre udelukket, hvis man vælger at give tilladelse til endnu en skandaløst, naturdræbende, landsbyødelæggende svinestreg, som i øvrigt ruinere indbyggerne i området. Det ville være at gå for vidt!

Heidi Jensen (Gentofte, 2019-01-16)

#101

Jeg skriver under for at standse den omsiggribende og stærkt forurenende svineproduktion i Danmark. Nu vil en svineproducent ødelægge et vidunderligt område midt på Sjælland, ikke ret langt fra Skjoldenæsholm Skovene. Det er simpelthen ubærligt.

bente jørgensen (kirke eskilstrup, 2019-01-16)

#103

Ingen kan holde ud at have en svinefabrik til nabo, M R S A er særligt farligt for naboerne.

Marie Louisa Naun (Holbæk, 2019-01-16)

#106

Jeg har familie i Mannerup og kender forholdene.

Henny Engelbo (København S, 2019-01-16)

#110

Svinefabrikker bør placeres og reguleres efter industriloven. Kæmpe svinefarme - er ikke landbrug mere - men fabrikker.

Karin Trøjborg-Kyster (4300, 2019-01-16)

#111

Fordi jeg sagtens kan forstå jeres argument, med den gene det vil medføre.

Hanne I. Pedersen. (Osted, 2019-01-16)

#117

vi plages på bukkerupvej af store lastbiler med svin, foder og hylde. Desuden køres vores græsrabatter op konstant, og der kommer nul reaktion fra Holbæk kommune selv med billeddokumentation vedlagt. Desuden stiger mængden af næringsstof i luften hvilket gør at hvidkalkede huset bliver grønne inkl alle gummiliste på bilerne. Det er bestemt kun et minus for alle naboer til sådan en svinefabrik!

Lars Piil (Kirke Eskilstrup, 2019-01-16)

#118

Der er alt for mange svin i dk

sebastian roerup (Hvalsø, 2019-01-16)

#121

Jeg er beboer i Mannerup og ønsker at bevare et godt landsbymiljø som ikke bliver ødelagt af en svinefabrik og dens gener. Vores smalle vej igennem landsbyen er skolevej og det bliver allerede ignoreret da trafikken allerede nu overbelaster vejen. Lugt, trafik og endnu et industri tiltag der er ødelæggede for natur og mennesker herude bør stoppes! Lejre kommune - lev op til jeres flotte visioner og ord!

Anne-Lise Klausen (4320 Lejre, 2019-01-16)

#125

det konventionelle landbrug og grisefarme ødelægger vores resurcer og livsgrundlag ,spreder mrsa også via støvder bæres af vinden og derudover er der store adfærdsnæssige behov der fuldstændig tilsidesættes og skader og sygdomme og høj selv dødelighed ,zink og kobberforurening af jord hvor gyllen hældes ud ,ødelæggelse af ålegræs og vand ,så lad os udfase det konventionelle landbrug og få et miljø mæssigt og dyreværns mæssigt dyrehold og det skal være økologisk fordi rammeaftalerne og økologiske regler passer bedre på miljø og dyrenes adfærds behov

susanne mortensen (københavn, 2019-01-17)

#126

Der skal SLET ikke være svinefabrikker i Danmark

Susanne Gregersen (Roskilde , 2019-01-17)

#130

Der er allerede for mange svin i Danmark, som ødelægger vores natur, store områder i Latinamerika, det er dyreetisk uforsvarligt med agro-industriel svineproduktion, det forurener luften, jorden og de sarte planter, naboer får markant flere lugtgener, mere traffik, gylletransporter og der går for mange af vores skattekroner til støtte til den industrielle landbrugsindustri, som får 7 millioner kr pr CVR-nummer. STOP DET!

jette friis tuca (holbæk, 2019-01-17)

#136

vi er belastede nok i området med svinefabrikkerne

iben larsen (borup, 2019-01-17)

#145

Nej tak til flere svinefabrikker med de mange gode begrundelser, der allerede er givet af andre underskrivere. Danmark er det land i verden, som har suverænt flest grise pr. indbygger :-(.

Gert Fabrin (Hvalsø, 2019-01-17)

#146

Der er nok svinehold i Lejre kommune.
Det kommer til at ligge nær boligområder,og derved vil mange blive generet af lugt.
Der bliver problemer for landmanden ifht. at komme af med al gyllen..

Ole Kristensen (Lejre, 2019-01-17)

#150

Vi skal ikke have flere grise fabrikker - tværtimod! Udover de gener som beboerne i Mannerup beskriver er det overgreb og mishandling af levende, intelligente individer, så jeg stemmer IKKE for en alternativ placering!

Henriette Petersen (Søtofte, 2019-01-17)

#164

Vi har ikke brug for flere konventionelle svinestalde i Danmark!

Kristine Vinberg Siiger (Aabenraa, 2019-01-18)

#165

Af etiske grunde.

Connie Kragskov (Kirke såby, 2019-01-18)

#166

Som beboer i en anden lille landsby på Sjælland kan jeg levende forestille mig, hvor ubehageligt det må være, at skulle være nabo til sådan en svine-fabrik.

Esbeb Christensen (Vallekilde, 2019-01-18)

#168

Der er nok svine fabrikker I dette område.

Hanne Katrine Lund (Lejre, 2019-01-18)

#169

Der er alt for mange svin i Danmark. Denne produktion vil medføre støj, stank, voldsom trafik og andre gener i en meget lille landsby og er derfor helt uacceptabel.

Søren Hansen (Kirke Eskilstrup, 2019-01-18)

#170

Det er rædselsfuldt at bo tæt ved en stor svinefabrik.

Niels Møller (Hundested, 2019-01-18)

#172

Jeg støtter sagen og det er meget vigtigt.

Pernille Hansen (4600 Køge, 2019-01-18)

#173

Pork production is bad for the environment and the people!

Gabriela kaplan (Valby, 2019-01-18)

#178

Det, der sker i Mannerup, kan ske andre steder også. Det er ikke landbrug - men en svinefabrik og således industri. Og det burde derfor ligge i et industriområde og ikke i et område med beboelse og natur. Eller endnu bedre - det burde slet ikke være tilladt.

Marianne Brix (Ebeltoft, 2019-01-18)

#184

Grundvandet

Martine Longum (Kbh, 2019-01-19)

#191

Der er alt for mange industris in i Danmark. Det er dyrplageri og til stor gene for naturen. Grise skal have et godt og naturligt liv.

Janne Onsberg (Toreby , 2019-01-19)

#193

Vi bor på Hovedvejen, tæt på svinefarmen, og er i forvejen generet af lugten, når der er udslip.

Joan Serritzlev (Osted, 2019-01-19)

#198

Naturen var her før os, naturen er en umistelig del af vores fælles livsgrundlag og hver gang vi begår overgreb mod den, mister vi noget af os selv. Naturen "tilhører" os alle og omvendt, derfor er det ikke i orden, at nogen forringer vores fælles grundlag for egen vindings skyld.
Det er heller ikke i orden, at dyr bliver til storindustri på bekostning af deres velfærd og deres egenart.
Ikke flere dyrefabrikker og medfølgende smertefulde og stressende transporter til ubodelig skade for både dyrene og naturen.

Ib Leo Helgestad (Hillerød, 2019-01-20)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...