Kalaallit Nunaanni Inissiaatileqatigiiffiit inissiaataani uumasuuteqarsinnaanermut akuersissuteqalernissaq akerlilersorpara / Imod Dyropholdstilladelse i boligselskaber i Grønland.

Naak uumasut nuannarigaluarlugit pissusissamisoorsorinngilara Kalaallit Nunaanni Inissiaatileqatigiiffiit inissiaataani uumasuuteqarsinnaanermut akuersissuteqalernissaq atuutilernissaa.

Inoqarpoq aamma sapigaqartunik aammalu uumasunik ersigisalinnik.  

Ajoraluartumik inoqarpoq qimmiutilinnik/qitsuutilinnik sumiginnaasartunik. Dyrenes Venner aamma Donnas uumasut nakorsiartarfiat artukkerneqartarput aammalu sulisussaaleqisarlutik, taava periarfissaqaleriataassappat Namminersorlutik Oqartussat inissiaataani uumasuuteqalernissamut, maannamut artorsareertigisumik aammalu ataqatigiimmik aaqqissuussinermik ingerlalluanngitsumik, ajorluinnassaaq uumasunut sumiginnarneqartartunut. Ingammik sinerissami uumasut nakorsaqanngitsuni.

Sapigaqartuulluni qimmit qitsuillu meqquanik assut ajussaaq inerteqqut uummasuuteqarnissamut Kalaallit Nunaanni Inissiaatileqatigiiffiit inissiaataani peerneqassappat.

Inoqarpoq aamma uumasunik ersigisaqartunik.

Aammattaaq aserfallatsaalinermut eqqiaanermullu akissaqartinneqarnavianngilaq qimmit qitsuillu soorlu opgang-ini quippata/anarpata imaluunniit aserorterisimappata.

Imaluunniit naliginnaasumik opgang-ini qimmit qitsuilluunniit meqquinik saliisarnissamut akissaqarnavianngilaq.

Taava uku pineqartut

1. Uumasut atugarissaarnerat

2. Sapigallit

3. Inuit ersigisaqartut uumasunut

akerliuvugut uunga siunnersuummut "Kalaallit Nunaanni Inissiaatileqatigiiffiit inissiaataani uumasuuteqarsinnaanermut akuersissuteqalernissaq "

Taamaammat akerliulluta atsiortitsivunga suli inerteqqutaanissaat atatiinnarusullugu.

Erseqqissaatigissuarput atsiornerit katersorneqartut Inatsisartut ukiamut ataatsimiilerpata atorneqartussaammata.   

 

Selvom vi er glade for dyr, er vi imod ”Dyropholdstilladelse i boligselskaber i Grønland. ” Dels på grund af forsømmelse af dyr og der er mennesker som er allergiske og har angst mod dyr.

Der er desværre mennesker som har hunde/katte, som forsømmer deres dyr. Dyrenes Venner og Donnas dyreklinik er overbyrdet og underbemandet, og hvis der pludselig bliver mulighed for selvstyrets boliger at have dyrtilladelse, i et allerede belastet og ikke fungerende system, vil det være synd for de forsømte dyr. Især på kysten, hvor der er ingen dyrlæger.

Når man er allergisk over for hunde- og kattehår, vil det være meget slemt hvis dyropholdstilladelse i boligselskaber i Grønland ophæves.

Der er også mennesker som er bange for dyr. Endvidere er der vist ingen penge til vedligeholdelse samt rengøring, når hunde eller katte tisser på opgange eller ødelægger noget. Eller generelt fjerne hunde/katte hår på opgange.

Så på grund af følgende punkter

1. Dyrevelfærd

2. Allergikere

3. Mennesker der er bange for dyr

er vi imod forslaget ”Dyropholdstilladelse i boligselskaber i Grønland. ”  

Så derfor vil vi samle underskrifter for at beholde den nuværende lov.

Vi skal hermed gør opmærksom på, at de samlede underskrifter skal bruges til efterårets samling af Inatsisartut.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Lars Karlsen tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Facebook