Gebyrbaseret lån (Rentefrit-lån)

Info om sharia lån (kilde: Mikonomi.dk)

Ifølge koranen, så må muslimer ikke betale renter og det kan derfor være svært at optage et lån. Derfor er sharia lånet opstået. Det foregår på den måde, at låneudbyderen af shariå lån, opkøber den ejendom som ønskes erhvervet. Herefter kan den sælges videre til køber, men uden at der skal betales renter af lånet. Derimod får køberen råderet over ejendommen og den ejes når sidste ydelse er betalt 30 år senere.

Manglende efterspørgsel (kilde: Finans.dk)

"Flere europæiske lande, blandt andet England og Frankrig, vil have en bid af kagen og har derfor taget skridt for at imødekomme den noget anderledes finanssektor."

Der er dog ikke nogle af bankerne i Danmark, der har islamisk finansiering på menukortet. Ifølge Finansrådet, bankernes interesseorganisation, skyldes det manglende efterspørgsel.

»Vores medlemmer overvejer løbende nye produkter, men finder foreløbig, at dette produkt ikke er interessant,« skriver cheføkonom Niels Storm Stenbæk i en skriftlig kommentar.

Rentefrit, men til samme pris (kilde: Mikonomi.dk)

Selvom sharia lånet er rentefrit, så vil du i stedet skulle betale et højere beløb tilbage som svarer til den rente du ellers skulle have betalt ved et traditionelt boliglån. I sidste ende gør det altså ikke lånet billigere end hvad andre bankkunder skal betale, da banken lægger en fortjeneste på når de opkøber ejedommen, der dermed kompensere for de normale rentebetalinger. I sidste gør det derfor ikke den store forskel, om der vælges et normalt boliglån eller et sharia lån. Der hvor det gør en forskel, er altså hvis du er troende muslim og vil følge koranen.

En af de store ulemper ved sharia lånet, er at långiver tager en stor risiko, hvilket de tager sig godt betalt for. Dermed kan et sharia lån hurtigt gå hen og blive dyrere end et almindeligt boliglån. Desuden er denne type lån sværere at gennemskue, og det er derfor tidligere set at lån er blevet annulleret fordi betingelserne i lånet var uklare. Antal af udbydere på markedet er ligeledes ganske få, og det er derfor låneudgiver som sætter betingelserm, og det er dermed svært at gøre andet end at betale de priser som bliver sat, da der ikke er alternative låneudbydere at gå til. Derfor anses sharia lån ikke som det mest optimale, hvorfor du sagtens kan kigge efter andre alternativer, hvis du ikke er muslim.

http://finans.dk/live/erhverv/ECE8291081/Danske-banker-melder-pas-til-milliarder-i-sharia-l%C3%A5n/?ctxref=ext

 

SKRIV UNDER, og giv udtryk for interessen for et gebyrbaseret lån!

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Bilal Bahij tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook