Djurs Sommerland: Stop reproduktion af racistiske stereotyper!

Dette er en indsamling af underskrifter på nedenstående klage til Djurs Sommerlands direktør. Klagen drejer sig om deres racistiske tema-by "Afrikaland", stereotyper og karikaturer herfra. Djurs Sommerland er en børneforlystelsespark og har et ansvar for at være hensigtsmæssig i de signaler, de sender børn. Dette mener vi ikke "Afrika-land" afspejler.

Til Direktøren for Djurs Sommerland

Vi skriver på vegne af gruppen ”Everyday Racism Project DK” og de X antal underskrifter, som står inde for følgende klage.
Vi vil stærkt opfordre jer til at genoverveje jeres tema-by "Afrikaland", da den indebærer ekstremt daterede og racistiske karikaturer af afrikanske stammefolk og stereotyper.
Jeres "kannibalgryde" forlystelse tilføjer til et oversimplificeret billede af, at afrikanere er uciviliserede og primitive.
Endnu mere problematisk er jeres "Hottentot Karussel", som bruger et fremmedgørende skældsord om et ægte stammefolk, Khoikoi folket, og fremstiller dem med en racistisk karikatur.
Denne type fornøjelser med tilhørende karikatur af mennesker var almindelige omkring århundrede skiftet, men er ikke i tråd med moderne standarder og giver en grim reference til kolonitider.


("Hottentot karussellen" -Afrikaland, Djurs Sommerland)


(Portræt af en Khoikhoi
 New Studens Reference Book 1914)


At I heller ikke fremstiller noget andet positivt eller nuanceret billede af folket på kontinentet, begrænser det jeres temaland til kun at give ét, negativt stereotypiserende billede af hvad det afrikanske folk er. Samtidigt, fremstiller I Tarzan som helten, som er med til at bidrage til en underliggende tanke i samfundet om, at den vestlige verden er resten af verden overlegen som kultur.

Afrikaland umenneskeliggører folk og kultur, og da Djurs Sommerland er en børneforlystelsespark, svigter I dermed også danske børn med afrikansk baggrund, i ikke at give dem et positivt billede af dem selv at spejle sig i. 

Vi håber, I vil overveje renoveringen af "hottentot karrusellen" og navneændring af den racistiske, og kolonialistiske underholdning og skifte det ud med noget børnevenligt og ikke-diskriminerende hurtigst muligt.
Dette er ikke nye tider med "Forbudssverige" som forbillede, men et spørgsmål om signaler og da samfundet som sådan ikke længere bruger dette sprogbrug, så er der ingen grund til at implementere det i børn.

Mvh.
Underskriveres navne