Det bør være muligt for at få pas og visum på den danske ambasade i Tallinn

Se tilføjelse om samarbejde efter den oprindeligt tekst.

 

Det er på indeværende tidspunkt ikke muligt at få lavet pas eller visum på den danske ambasade i Tallinn, da ambasaden ikke har udstyr til at lave biometrisk pas og visum; dvs. scanning af iris samt fingeraftryk.  

Man mener, at vi her i Estland kan tage til Letland eller Finland for at for lavet dokumenter, der kræver biometriske data.

Dette er muligt under normale omstændigheder, men med Corona er det ikke muligt at rejse ret meget, og man skal nu i karantæne blot for forny pas.  

I skrivende stund er der tale om danskere, der har brug for nyt pas, samt andre der har brug for visum til Danmark eller blot Færøerne eller Grønland (f.x. Færøerne er ikke med med i EU og kræver visum fra visse nationalieter, der kan rejse til Danmark men ikke til Færøerne)  

For at kunne tage til de respektive ambassader i nabolandene er det en tur på en hel arbejdsdag.
Kortest muligt kan man have en aftale på ambasaden kl 9, og overnatte på et hotel natten før. Hvis man er færdig kl 10, så vil de tage ca. 4 timer at komme hjem, ikke iberegnet eventuelle stop undervejs. Kommer man fra Riga, skal man regne 5 timer så der er plads til et pause undervejs.
Alt afhængig af hvor man bor kan der være kortere eller længere tid. De 4 timer er tiden fra Tallinn, hvor netop de fleste bor, til hhv Helsingfors og Riga.
Bor man syd for Tallinn vil turen til Riga naturligvis være lidt kortere.
Bor man i det østlige Estland eller på øerne vil man have en endnu længere rejsetid.  

Det tager med andre ord én dag at bestille et dokument, og en dag mere når man skal hente det, samt transport og eventuel overnatning, som let løber op i 100 EUR pr. tur.

Som minimum bør det være muligt at få visum udlevet i Tallinn. Det er muligt at få pas udleveret i Tallinn.
Det optimale er at kunne få både pas og visum lavet i Tallinn.

 

TILFØJELSE:

Blandt underskriverne er fremkommet et forslag, som er relevant:

Man kunne have et samarbejde med andre skandinaviske ambassader om at dele det udstyr der skal bruges. I dag repræsenter danske ambassader Island i nogle lande.
Dermed ville det være muligt at have udstyret på en ambassade, der så kan tage de nødvendige data til den anden ambassade.

Dertil kommer, at der findes billigere udstyr end det brugte som undertegnede har prøvet i Riga.

Endeligt er er værd at notere, at det i 2012 var planen at alle ambassader skulle have udstyret, men dette blev opgivet i en besparelse senere. Det er nu et problem, da vi ikke længere kan rejse til Riga eller Finland pga corona-restriktioner.

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Sonnich Jensen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...