STOP UDVIDELSE AF HÆRUP BIOGAS ANLÆG

Kontakt forfatteren af dette andragende

Stadig problemer med Biogas i Hærup.

2023-12-19 18:31:33

Problem med Biogasanlæg i Klejtrup - Informationsopslag

Dette opslag tjener som vigtig information til lokalsamfundet om igangværende handlinger og kontaktoplysninger for at adressere bekymringer vedrørende biogasanlægget i Hærup/Klejtrup.

Vigtige punkter:

  • Kontakt kommunen vedrørende generelle problemer eller bekymringer.
  • John Jensen/Biogasanlæget skal lukke en specifik tank ned for at løse tekniske eller sikkerhedsmæssige udfordringer.
  • Metan information.
  • Lugtgener er blevet rapporteret af både naboer og indbyggere, og kommunen arbejder på at løse dette problem.

Tanknedlukning og tømning ved John Jensen: For at håndtere specifikke udfordringer med biogasanlægget i Klejtrup har John Jensen fået ansvaret for at lukke en tank ned og tømme den. Dette skridt tages for at adressere eventuelle tekniske problemer eller sikkerhedsmæssige bekymringer. Vi er blevet informeret om dette gennem kommunen.

Vi er bekendt med, at det ikke er første gang, dette problem opstår, og bekræfter, at det var en dårlig idé, at anlægget ikke skulle ligge der, hvor det gør.

Lugtgener oplevet af naboer og beboere i Klejtrup: Både naboer og indbyggere i Klejtrup har rapporteret om lugtgener forbundet med biogasanlægget. Dette er en alvorlig bekymring, og kommunen arbejder på at identificere og løse årsagerne til disse lugtproblemer. Der opfordres til, at alle rapporterer lugtgenerne til kommunen og bidrager, så de relevante problemer kan løses.

Det er ikke gylde, men Metan, det lugter af.

Metan er en potent drivhusgas, der har en langt højere global opvarmningspotentiale end kuldioxid på kort sigt. Ukontrollerede metanemissioner kan bidrage betydeligt til drivhuseffekten og dermed have negative konsekvenser for klimaet og miljøet.

Metan er også brandfarligt, og udsivning af metangas kan udgøre sikkerhedsmæssige risici. Hvis der akkumuleres en høj koncentration af metan i et lukket område, kan det potentielt skabe en eksplosionsfare.

Biogasanlæg er normalt designet til at opsamle og udnytte biogassen, herunder metan, som en vedvarende energikilde. Problemer med metanemissioner kan indikere ineffektiv drift af anlægget, hvilket resulterer i tab af en værdifuld ressource. Det vil sige, at for at levere den samme mængde varme skal der tilføres mere materiale, og der vil komme mere transport, til og fra anlægget. 

Kontakt Edna Gardshodn fra Kommunen:

Hvis du oplever problemer eller har bekymringer vedrørende biogasanlæget i Klejtrup, opfordres du til at kontakte Erna fra kommunen. Erna kan nås på telefonnummeret i dagtimerne 87 87 56 08 eller på mail: edg@viborg.dk

Vi i nabogruppen opfordrer til, at du kontakter Erna hver gang du oplever lugt. Det er vigtigt, ellers vil problemet aldrig blive stoppet.

Tak for din støtte.

Med venlig hilsen

Nabogruppen

 

 

 


Nabo Gruppen

NY UDVIDELSE AF BIOGAS ANLÆG

2023-03-23 16:28:26

Hej

Vi fik jo som bekendt ikke stoppet udvidelsen sidste gang biogas anlægget skulle udvide. Nu er den gal igen. Bygningerne er ikke færdig opført og så kommer den næste udvidelse. Vi påpegede sidste gang og forige gang at det var skruen uden ende og det viser sig nu igen at være tilfælde.

Der blev lovet sidste gang at udvidelsen ikke blev tilladt, uden at der blev opført en rørledning til tage en del af presset.. DENNE RØRLEDNING ER STADIG IKKE OPFØRT. Vi bliver ført bag lyset kære medborgere.

Nu skal de til at levere til biogasnettet og tjene guld på de høje priser. En ny ting og det skal undre Nabogruppen at dette bare er første step af mange, men nye tanke, mere kørsel og øget belastning på vejnettet hver gang. 

Vi blev lovet at der ikke vil være lugt gener, men med jævne mellemrum, så sent som i går var kraftig lugt fra anlægget. Selv folk nede i Klejtrup oplever igen og igen lugt gener. 

Der køres i weekender og tidlig om morgen man kan godt mærke at der er komme industri. Det er ikke et gårdbiogas anlæg, mere som var det vi blev lovet. 

Vi vil opfordre at sprede budskabet og rette henvendelse til kommunen for at få information. Fx hvorfor rørledningen ikke er opført eller hvordan det går med den cykelsti, som har ventet omkring 20 år. 

Med venlig hilsen

Nabo gruppen

 

BREV : Fra Viborg komunne.

Orientering – Ansøgning om udvidelse af Hærup Biogas Viborg Kommune har modtaget en ansøgning fra Hærup Biogas om tilladelse til atudvide eksisterende biogasanlæg på Herredsvejen 180A, 9500 Hobro. Du modtager dette brev, da du bor – eller ejer en ejendom - i umiddelbar nærhed af ind/udkørslen til biogasanlægget.

Hærup Biogas ønsker at udvide mængden af modtaget biomasse fra 233 ton biomasser/døgn til at modtage 332 ton biomasser/døgn. Der opføres ikke yderligere tanke eller bygninger. Dog etableres et opgraderingsanlæg til rensning af den producerede biogas, hvorefter den opgraderede biogas kan afsættes til naturgasnettet. Udvidelsen vil medføre en øget transport til og fra biogasanlægget. På hverdage vil antallet af daglige transporter til anlægget stige med 4 transporter (4 lastbiler) mens antallet af daglige transporter til anlægget med afgrøder i høstperioder (i alt 21 dage) vil stige med 40 transporter. Transporterne vil hovedsagelig komme fra vest til biogasanlægget. Udvidelsen kræver en miljøgodkendelse, jf. miljøbeskyttelseslovens §331.

Viborg Kommune er godkendelsesmyndighed og har orienteret om ansøgningen på kommunens hjemmeside. Enhver har ret til at se ansøgningsmaterialet.

Desuden har enhver ret til at kommentere ansøgningen til og med d. 11-04-2023. Enhver kan desuden til og med d. 11-04-2023 anmode om at få tilsendt udkast til afgørelse, når dette foreligger. Enhver har ligeledes ret til at kommentere udkast til afgørelse inden for en frist på 2 uger fra modtagelsen af udkastet. Anmodninger om at se ansøgningsmaterialet samt udkast til afgørelse samt kommentarer og spørgsmål kan rettes til miljoe@viborg.dk .

Med venlig hilsen Edna Gardshodn Kemiingeniør

1 Lov nr. 358 af 06/06/1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 100 af 19/01/2022om miljøbeskyttelse


Nabo Gruppen

HØRINGSSVAR HASTER

2021-10-22 07:49:08

Inden den 4. november 2021 skal du indsende høringssvar... 

Har du bemærkninger, ændringsforslag eller indsigelser til planforslagene eller miljørapporten, skal disse sendes til Viborg Kommune, Plan via hjemmesiden www.viborg.dk/LP553 via boksen ”Indsend høringssvar”, så vi har dem senest torsdag den 4. november 2021.

Efter borger mødet var der mange ting som blev bragt op og mange tankevækkende detaljer. Men da man aldrig tager refarat er det vigtig du skriver dine indput til kommunen. På forhånd tak.


Nabo Gruppen

TILMELD DIG TIL BORGER MØDE

2021-09-10 07:50:02

VIGTIG MED STØTTE SÅ MØD OP MØD OP. 

Viborg Kommune holder borgermøde onsdag den 22. september 2021 kl. 17.00 – 19.00 i Hersom Forsamlingshus, Herredsvejen 159, Hersom, 9500 Hobro. Alle er velkomne.
 
På mødet vil der blive orienteret om planforslagene og miljøvurderingerne, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Det er nødvendigt med tilmelding til borgermødet, som foretages på hjemmesiden www.viborg.dk/LP553 
 
TILMELD DIG I DAG : Direkte link https://viborg.nemtilmeld.dk/30/
 
 
Hvis du har bemærkningerPlanforslagene og miljøvurderingerne er i offentlig høring fra den 9. september til den 4. november 2021. Har du bemærkninger, ændringsforslag eller indsigelser til planforslagene eller miljørapporten, skal disse sendes til Viborg Kommune, Plan via hjemmesiden www.viborg.dk/LP553 via boksen ”Indsend høringssvar”, så vi har dem senest torsdag den 4. november 2021.
 
På hjemmesiden kan du/I ligeledes holde dig orienteret om alle de indsendte høringssvar via boksen ”Læs de indkomne høringssvar”. Byrådet vil efter høringen tage stilling til eventuelle høringssvar i forbindelse med den endelige vedtagelse af forslagene. I forbindelse med den endelige vedtagelse af planerne, vil Viborg Kommune udarbejde en sammenfattende redegørelse, som bl.a. vil belyse, hvordan miljørapporten og de høringssvar, der er indkommet under høringen, er taget i betragtning. Når planerne er endeligt vedtaget og offentliggjort, vil Viborg Kommune meddele tilladelse til projektet. Du vil herefter modtage et brev om den politiske beslutning. Hvad indebærer planforslagene for omfattede ejendomme (retsvirkninger)Når et lokalplanforslag er offentliggjort, indtræder der et fuldstændigt forbud
 

 


 

 

Nabo Gruppen

BIOGAS BORGERMØDE SEP 2021

2021-09-02 15:19:36

Der vil med alt sansynlighed blive Borgermøde 22. September kl. 17-19.00. Det er ikke offentlig pt. da der arbejdes på at lægge det lokalt, men at lokale ikke ikke er fundet.. Mere info og det senere. 

Læg mødet ind i din kalender for kun ved stor fremmøde kan vi få stoppe dette vandvittige projekt. 

Nabogruppen har henvendt sig til en Advokat. Du kan læse hendes bidrag til sagen her... Vi så os nødsaget til at investere et stort beløb for at få stoppet denne sag. 

  http://viborg.viewer.dkplan.niras.dk/pdfs/hearing/20202015%20-%20Bem%C3%A6rkninger%20biogasanl%C3%A6g%20ved%20H%C3%A6rup.PDF 

 

Vi håber du vil deltage i Borgermødet og komme med dit bidrag, men bare det at du dukker op gør en stor forskel. TAk


Nabo Gruppen

Dagsordenen igen

2021-08-10 13:29:36

Så er sagen på dagsordenen i Viborg Komunne igen. Nu med VVM undersøgelsen og miljøtapport osv. Der kommer måske en offentlig høring, men dato er ikke fastlagt.

Vi kan forsat bruge dig støtte til projektet så del meget gerne, tak. 

I kan læse om det på linket her: https://viborg.dk/demokrati-og-indflydelse/dagsordener-og-referater/klima-og-miljoeudvalget/2021-08-12-12-00-2241/#2-forslag-til-lokalplan-nr-553-for-biogasanlg-ved-herredsvejen-ved-klejtrup-samt-tillg-nr-67-til-kommuneplan-2017-2029


Nabo Gruppen

Borgermøde og Facebook

2020-12-03 18:44:19

Hej

Så er borgermødet overstået og hvis du har deltaget, men ikke syndes du fik svar på alle spørgsmål så opfordre vi dig til at skrive et høringssvar.

Vi var mange som var meget skuffet over den lidt let gennemgang af de indkommende spørgsmål. 

Vi har lavet en Facebook gruppe som du er velkomme til at deltage i. Der vil løbende være informationer og opdateringer på diverse ting vedrørende anlægget.

Link til Facebook gruppen er dette:

 www.facebook.com/groups/675983919971717/

Med Venlig hilsen


Nabo Gruppen

Online Borgermøde

2020-11-29 20:42:55

Hej

Så nærmer vi os det længe ventet borgermøde. Onsdag den 2 dec kl 17.00-19.00 har du mulighed for at deltage hjemme fra din stue. 

Der kommer en vejledning på komunens hjemmeside kort før mødet, som du finder her: https://viborg.dk/demokrati-og-indflydelse/indflydelse-og-debat/horinger-og-afgorelser/ny-planlaegning-for-udvidelse-af-eksisterende-biogasanlaeg-ved-haerup/#borgermde 

Stil gerne spørgsmål til borgermødet så byrådet føler at der er stor press fra mange sider.

Hørringsfristen er forlænget til den 17 dec og vi vil anbefale at du deltager i borgermødet for så derfter sende dine indput ind på samme ovenstående side. Skriv gerne dine bekymringer og oplevelser, som kan påvirke komunens beslutning. 

Nabogruppen har har kæmpet, holdt møder og fundet på andre tiltage i kampen mod denne udvidelse. Hvad vi arbejder med holder vi tæt til kroppen for nu, men du skal nok få mere information senere. 

Det sidste du kan gøre er at spørge dem du møder om deres støtte til underskriftindsamlingen. 

Vi vil igen gerne takke for din støtte, det betyder rigtig meget, tusind tak.

Med Venlig Hilsen 

 


Nabo Gruppen

Link til borger møde (Biogas)

2020-10-20 18:05:15

Hej

Først en stor tak for din underskrift og støtte til at stoppe udvidelsen af Hærup Biogasanlæg. 

Håber også du kan finde tid til at deltage til borger mødet onsdag den 28/10 kl 17.00 -19.00. (Aflyst) Istedet online møde den 2 dec kl 17.

Der er maks plads til 50 personer så skynd dit at tilmelde dig på dette link. Nederst til højre er der et felt ''Tilmeldning til borgermøde''

https://kommune.viborg.dk/Borger/Byggeri,-bolig-og-flytning/Kommune-og-lokalplanlaegning/Lokalplaner/Idefase/Biogas_Haerup_Idefase?fbclid=IwAR0Dp1N5XOD83_HO-HOYoeIL6H-cxa1B5IbS6X10mwTXWIybXl4wty3lL4I

Vi ses i Hersom Forsamlingshus.

Med Venlig Hilsen

Nabo gruppen.  


Nabo Gruppen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.



Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...