Når vi gør en familie fortræd – lad dem blive i Danmark

Kontakt forfatteren af dette andragende

AFSLUTNING

2016-11-30 15:24:06

I dag er en god dag!

Det er i dag lykkedes, med fælles hjælp fra rigtig mange mennesker omkring familien, at fået udsat deres deportation til Afghanistan.

FNs Menneskerettigheds kommision, har underkendt Flygtningenævnets kendelse, med begrundelse i barnets tarv. Så der er ingen umiddelbar udsendelse. Som reglerne er, betyder det et pusterum for familien, da den danske stat nu har op til 6 måneder, til at svare på dette.

Især har deres advokat gjort et kæmpe arbejde. Til ham skal lyde en speciel tak, for klarsyn, og for at kende de mange kringelkrogede regler, og sno sig ud af dem.

Dette betyder ikke, at vi kan sove på laurbærene. Der er stadig et stykke vej. En vej mange stadig vil hjælpe familien på.

Fra mig og Jafar, Zohra og Arsalan, skal lyde et kæmpetak for støtten med de mange underskrifter og positive tilkendegivelser. 

Jeg lukker underskriftsindsamlingen i weekenden.

Vi har alle hjulpet.
Vi har alle gjort en forskel.

Mange hilsener
Thomas Bro-Rasmussen


Thomas Bro-Rasmussen

For sen besked

2016-11-28 11:38:54

Hej alle sammen.

Jeg sendt et lille opråb før jeg forleden talte på Gammel Torv. Desværre kom beskeden fra "skrivunder.net" for sent ud. 

Dette link er til min skriftlige del af talen - jeg afveg lidt undervejs i blæsten på Gammel Torv :-)

 
Rul lidt ned - titlen er: "Thomas Bro Rasmussens tale på Gammel Torv:"
 
Ellers lan jeg informere at pr lige nu (28-11 kl 12:37), er Jafars familie stadig i Danmark. De venter spændt på hvornår myndighederne kontakter dem. En masse mennesker arbejde for at undgå en udvisning!
 
Hilsen
Thomas

Thomas Bro-Rasmussen

Lille demonstration - med stor effekt

2016-11-23 14:12:26

DEMONSTRATION

Nu på lørdag d. 26. november afholder BfA (Bedsteforældre for Asyl) en demonstration på Gammel Torv i København fra kl 11-13

Den er ikke forbeholdt hverken bedsteforældre eller aldrende. Alle er velkomne. Talerrækken er faktisk imponerende.

Jeg er blevet inviteret til en fortættet 10 minutters version af Jafars's families stituation - som den er nu på lørdag. Og det er lidt efter 11. Be on time.

Her er lidt om demonstrationen: https://www.facebook.com/events/244647699283749/

Kom gerne forbi og vis dit mod, intentioner og støtte bag Jafars familie. 

Vel mødt på lørdag.

Vi gør en forskel

Thomas


Thomas Bro-Rasmussen

Morgenopdatering

2016-11-23 07:12:40

Kære alle sammen

Det er overvældende. Både, de nu mere end 1200 der har skrevet under, og alt det der bliver gjort for Jafars, Zohra og Arsalan. 

Og der bliver gjort meget. Vi arbejder 24/7 for at undgå denne helt igennem urimelige udvisning. Vi er en masse gode, dejlige mennesker. Med viden og hjertet på det rette sted. Og viljen til sejr.

Lidt hårde facts. For dette er hårdt:

I morgen er det officielt dagen hvor familien skal svare myndighederne om de frivilligt vil forlade landet eller ej. Det er alene familiens beslutning - med faglig og kyndig rådgivning fra især deres fremragende advokat.

Oprindelig var jeg bange for, at der stod et fly klar torsdag morgen i Kastrup eller Roskilde. (Dét var skræmmebilledet Jafar gav mig i sidste uge). Jeg er heldigvis blevet belært, at det tager lidt længere tid. 

Men i morgen, kan myndighederne hvis de vælger det, tilbageholde Jafar og sætte ham i fængsel igen. Dét har han absolut ikke lyst til. Det ved jeg om nogen - det dræner livet fra mennesker som er uskyldige. Jafar kan ikke tale om det selv, men har givet mig lov at sige det. For hans vedkommende var det rent bogstaveligt ved at ske.

Så der er stadig tid til underskrifter - mange. Jeg håber at kunne aflevere dem i hobetal på ministeren bord.

Mange hilsener
Thomas


Thomas Bro-Rasmussen

Status - 2 dage før

2016-11-22 13:02:15

Kære alle sammen

Jeg har været sammen med Jafar og Zohra i dag. Stemingen er selvfølgelig trykket. Der er langt mellem ordene og øjenene er lidt matte.

Det blev en lang, åben og intens stund.

Det jeg nu kan forstå er, at der i Flygtningenævnets afgørelse, ikke står noget om deres søn (andet end at de skal tage ham med hjem når de skal udvises). Som jeg tolker det, er barnets tarv i den grad overtrådt. Så fra, at jeg er sikker på at andre diverse konventioner er overtrådt undervejs, kan jeg nu lægge Børnekonventionen oveni (specielt Artikel 22). Sagen er ikke blevet meget bedre af det. Faktisk, synes jeg den blev lidt mere pinlig for Danmark.

Det er en meget ydmyg familie. Det er også en familie, som på trods af alle de fortrædeligehder der har været igennem, på uforklarlig, og forunderlig vis holder hovedet højt. Udover at håbe på retfærdighed her i Danmark, er Jesus ofte med. Selv på en café i København. 

Jeg er blevet bedt om at sende mange tak'er fra Jafar, Zohra og Arsalan for alle de underskrifter der er kommet ind. Vi håber alle på flere. Mange flere.

Mange hilsner
Thomas Bro-Rasmussen


Thomas Bro-Rasmussen

Status

2016-11-21 08:19:13

Kære alle underskrift'ere

I løbet af weekenden nåede mere end 700 at underskrive. Jeg synes det er fantastisk.

Der er nu 4 dage til Jafar og hans familie skal tilbage til Afghanistan. Så måske er der tid endnu. Aldrig har jeg sendt så mange mails til venner og bekendte gennem alle årene. Du kan stadig nå at oplyse dine venner og bekendte om sagen.

For en sikkerheds skyld er her det direkte link: http://www.skrivunder.net/jafarsfamilie

Jeg er blevet gjort opmærksom på at:

  • EU d. 5. oktober har indgået en aftale med Afghanistan, hvor bl.a. hjemsendelse af alle afviste asylansøgere er mulig.
  • Denne aftale er, så vidt jeg kan skønne, endnu ikke ratificeret.
  • Den er set i kopi af den engelske avis The Guardian (https://www.theguardian.com/global-development/2016/oct/03/eu-european-union-signs-deal-deport-unlimited-numbers-afghan-asylum-seekers-afghanistan)
  • FN - eller repræsentanter og eksperter herfra, især UNHCR, har fordømt aftalen, da den ikke tager menneskelig hensyn. Eller i nok grad vurderet situationen i Afghanistan.
  • Flere menneskerettighedsorganisationer, har undret sig over, at de ikke har været partshørt, men at det alene er en aftale skabt hos politikere og deres embedsværk.
  • Afghanistan er klart blevet presset rent økonomisk til at indgå aftalen, men har så bl.a. til gengæld forhandlet sig til:
  • En ny terminal i den internationale lufthavn i Kabul. Tja ...

Jeg besøger Jafar i morgen, for at høre om situationen. Desværre er Zhora (hans kone), gået helt ned. Jeg har stadig hendes meget personlige beretning om flugt, behandling i Danmark og 3 hjemsendelser som en daglig reminder, at vi her i Danmark kan og skal gøre det bedre.

Mange hilsener, og igen et stor tak for alle tilkendegivelserne.

Thomas Bro-Rasmussen


Thomas Bro-Rasmussen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.